Месо, "отгледано" в лаборатория... 21.06 | 11:53
При производството на месо в лабораторни условия се отделят с 96% по-малко парникови газове
Месото, "отгледано" в лаборатория, генерира с 96% по-малко парникови газове, заявиха учени от Оксфордския университет.
Освен това лабораторните пържоли изискват между 7 и 45% по-малко енергия за производство, отколкото конвенционално отгледаното свинско, телешко или говеждо месо.
Единствено повече енергия се изисква при създаването на пилешко месо в лабораторни условия, отколкото при нормалното отглеждане на пилета.
Разбира се, драстично намалява използването на земя (с 99%), а с 96% е по-малко и използваната вода, допълват учените.
Какво обаче означава, че месото е отгледано в лаборатория? Според разпространените данни на учените в процеса се използват цианобактерии, като подхранваща среда и източник на енергия за отглеждане на мускулни клетки.
Водещи
-
АЕЖ-България организира протестно пиене на кафе пред редакцията на bTV
От своя страна, bTV изрази официалната си позиция по случая, както и становище на Ханс Мар,...
23.12 | 10:15
-
Експерти: Осигурете си пари в брой за поне 4 дни около Нова година
Критичен период за банковата система
23.12 | 09:59
-
Костадин Костадинов поздрави bTV за раздялата с Мария Цънцарова
Атака срещу ПП-ДБ и паралел с "Величие"
23.12 | 09:45
-
Дъжд, сняг и виелици: Времето се обръща за празниците
Ще духа умерен, в източните райони и временно силен североизточен вятър. Минималните...
23.12 | 09:30
Най-четени
-
Дъжд, сняг и виелици: Времето се обръща за празниците
Ще духа умерен, в източните райони и временно силен североизточен вятър. Минималните...
23.12 | 09:30
-
Костадин Костадинов поздрави bTV за раздялата с Мария Цънцарова
Атака срещу ПП-ДБ и паралел с "Величие"
23.12 | 09:45
-
Православната църква почита паметта на Свети Наум Охридски
Светите десет мъченици от Крит
23.12 | 09:15