Рекорден брой общини ще изгасят светлините 28.03 | 13:55

Причината е екоинициативата "Часът на Земчта"

От Цанка Донкова

До момента участие в екоинициативата "Часът на Земята" са потвърдили рекорден брой български общини и областни администрации - 105. Това съобщиха от българския офис на международната природозащитна организация WWF.

"Часът на Земята" ще се състои утре, от 20:30 часа до 21"30 часа. Традиционно в този час притъмняват знакови и институционални сгради по целия свят. В екоинициативата се включват и много хора, които гасят осветлението в домовете си, в знак на съпричастност към проблемите на околната среда и опазването на природата.

Тази година в "Часът на Земята" се включват 157 страни, а началото на тазгодишната инициатива ще даде екипът на филма "Невероятният Спайдърмен 2" в Сингапур.

Събития са планирани в над 10 града в България - от образователни инициативи в училища, през прожекции на филми и огнени шествия, до арт демонстрации и музика на живо. От тази седмица във всички кина на веригата "Арена" билетите за прожекции носят посланието на WWF - бъдете нашето вдъхновение, споделете на wwf.bg как вие самите помагате да опазим природата.

Пандата-символ на WWF и световният посланик на инициативата - Спайдърмен, ще изгасят символично светлините на кино "Арена Запад" в София, в 20:30 часа на 29 март (събота). Там ще се състои празникът в рамките на "Часът на Земята".

Водещи

Най-четени