120 милиона за по-чист въздух в България 17.10 | 16:12

Парите са предвидени за общините, информира екоминистърът

От iNews.bg

120 млн. лева са предвидени за общините за намаляване на фините прахови частици във въздуха. Това обяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

На национална конференция на жени-ГЕРБ тя информира, че през новия програмен период ще се заложи на превенция и управления на риска по отношение възстановяване на свлачища. Бенефициент ще бъдат Агенция "Пътна инфраструктура”, като ще се работи по приоритетните обекти.

"Предвидени са средства за национална система за управление на водите, също така и изграждане на шест регионални центрове за справяне с бедствията, на стойност 39 милиона лева”, добави министър Василева.

До момента по ОПОС от 3.5 млрд. лв. са разплатени 98% - около 3 млрд. и 200 млн. лв.

"Изградени са нови рехабилитирани 40 станции за отпадни води, девет системи за отпадъци, 8-10 регионални системи ще бъдат приключени. Реализирани са поредица от проекти за изграждане на екопътеки. По оперативната програма са осигурени средства за екологични превозни средства за градския транспорт. 200 млн. лв. са отделени за справяне с пожари и наводнения”, поясни още тя.

Водещи

Най-четени