Футуристичен прожектор променя бизнес срещите 13.04 | 10:15

Технологията ще бъде интерактивна и ще може да се използва и върху изкривени повърхности

От Георги Георгиев

 Нов вид прожекционните апарати могат да доведат до революция в света на бизнеса , видео игрите и компютърните симулации.

 

Устройствата показват ясни изображения върху сложни и изкривени повърхности, като ъглите на стаите. Те също така  си взаимодействат по естествен начин с презентатора.

Шамсудин Лада, специалист от IITB-Monash Research Academy, е прекарал последните три години в подобряване на прожекционната технология, с цел да я направи по-интелигентна, икономична и отговаряща на нуждите на потребителите.

С нея Лада се надява да запълни голяма дупка на пазара. "Скъпите, базирани на хардуера решения за прожектиране върху сложни повърхности – като например сгради, вече са достъпни на пазара", коментира ученият и добавя, че неговата технология ще предлага сравнимо качество, но на значително по-ниска цена.

Новата система ще бъде достатъчно интелигентна, за да може автоматично да настройва фокуса на изображението, в случай че презентаторът реши да премести прожекционния апарат. Тя ще бъде удобна и за показването на качествена картина върху малки и сложни повърхности, каквито например са стените на офис кабините (кюбикълите).

Освен за презентации в офиса и по време на семинари, технологията може да бъде използвана и у дома за гледане на телевизия, за игра на интерактивни игри, както и да предоставя добавена реалност за различни различни симулации.

Водещи

Най-четени