МС обсъжда методики за оценка на енергийните спестявания 13.02 | 07:00

Министрите ще разгледат и условията за получаване на ученически стипендии

От Елена Кирилова

Приемането на специализирани методики за оценка на енергийните спестявания ще обсъждат днес министрите по време на седмичното правителствено заседание, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

В дневния ред влиза и постановление за условията за получаване на стипендии от учениците след завършено основно образование.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще предложи за обсъждане решение за обявяването на проект за изграждане на междусистемна газова връзка България  - Сърбия за национален обект и обект с национално значение.

Премиерът Бойко Борисов ще внесе проект на постановление за предоставяне на допълнителни бюджетни кредити по бюджета на Министерския съвет за тази година.

Министрите ще обсъдят и утвърждаването на годишните разчете на извънбюджетната сметка на националния фонд към министъра на финансите за 2013 г.

Предвидено е и разглеждането на проект на споразумение между правителството на България и това на Виетнам за сътрудничество в превенцията и борбата с престъпността.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството ще внесе проект на решение за едностранно прекратяване на концесионния договор за част от крайбрежната плажна ивица – морски плаж "Шкорпиловци – Север”, сключен през 2000 г. Между министъра на регионалното развитие и благоустройството и "Блак сии холидейс" ООД – София. 

Най-четени