Решават Националната програма срещу трафика на хора 27.02 | 07:57

Министрите обсъждат програмата за противодействие на трафика и закрилата на жертвите

От Елена Кирилова

Национална програма за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за тази година ще бъде разгледана по време на днешното правителствено заседание, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

Министърът на правосъдието в оставка ще предложи за разглеждане проект на решение за приемане на пътна карта за изпълнение на концепцията за държавна политика в областта на правосъдието на детето.

В дневния ред на министрите ще влезе и докладът с резултатите и взетите решения на заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, проведено на 28 януари тази година в Брюксел.

По предложение на министъра на земеделието и храните в оставка Мирослав Найденов на заседанието ще се гледа и проект на решение за утвърждаването на меморандум за съвместно сътрудничество между Министерството на земеделието и храните на България и това на Гърция. Целта на меморандума е развитието на качеството и безопасността при производството и дистрибуцията на земеделски храни и продукти.

Насоките за интеграция на политиката по околна среда и по изменение на климата във фондовете за кохезионна политика, общата политика, както и общата политика за рибарство в периода 2014-2020 г. също е предвиден в дневния ред.

Освен това министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще внесе за разглеждане решение за участие на България в Европейската година на гражданите. 

Най-четени