Доживотен затвор за двама за убийство и грабеж 23.10 | 16:22

Димитър Ангелов и Ангел Мерджанов ограбили и убили Димитър Папазов

От Андриян Георгиев

Пловдивският окръжен съд постанови доживотен затвор за Димитър Ангелов и Ангел Мерджанов заради убийство и грабеж. 

Двамата бяха признати за виновни, че на 2 март 2012 г. в с. Ново село в съучастие са откраднали вещи за 431 лв. от Димитър Папазов и след това са го убили.

И двамата са осъждани многократно. Живеели в с. Ново село, били безработни.

На 1 март след употреба на алкохол в дома на Ангелов двамата решили да отидат в къщата на Димитър Папазов, който живеел сам и да откраднат вещи, които да продадат.

След полунощ двамата прескочили оградата, влезли в къщата и от стаите в приземния етаж взели меден казан за ракия, пръскачка, тава и котел. Изнесли вещите и връщайки се в къщата, видели, че Папазов бил станал, вероятно събуден от шума. Ангелов изритал възрастния човек в областта на гърдите и корема.

След това двамата хванали Папазов за ръцете и краката и го поставили на леглото, а Ангелов завил главата му с одеялото и го затиснал с областта на врата, като започнал да притиска лицето му с възглавницата, при което Папазов починал от задушаване.

След това задигнали още мобилен телефон, два ръчни часовника, 32 лв., два ножа и храна от хладилника и отнесли откраднатото в дома на Ангелов. Най-напред изяли откраднатата храна. После отишли в Пловдив и предали медните съдове на пункт за вторични суровини.

На 5 март дъщерята на Папазов отишла да види баща си и открила тялото му.

Ангелов и Мерджанов са осъдени да заплатят на двете дъщери на убития мъж сумата от общо 160 000 лв. за причинените им неимуществени вреди, като гражданските искове са били уважени в пълния им размер. Те са осъдени да заплатят и сумата от 7 400 лв. за разноски по дело, както и за държавна такса.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Водещи

Най-четени