Заловиха непълнолетни момичета, правили измами с колети 29.11 | 12:21

Девойките са направили пълни самопризнания

От Елена Кирилова

Две непълнолетни момичета са задържани в Бургас, докато са се опитвали да изпратят празни колети, в които трябвало да има стоки, поръчани в интернет сайт, съобщават от Областната дирекция на МВР - Бургас.

В полицията са получили сигнал на 28 ноември около 15.40 ч. Управителят на фирма за пратки е съобщил, че момичетата са се опитали да изпратят колетни пратки чрез наложен платеж.

На пратките не са записани имена, адреси и телефони на изпращача, които не са отговаряли на действителните. Освен това девойките не са пожелали да удостоверят своята самоличност с документ. Записаното на пратките, не е отговаряло на реалното съдържание.

Полицаите установили, че целта на момичетата била получаване на парични средства, без изпращането на договорената с получателя стока.

Поръчките са правени по интернет, като е използван онлайн оказион. Колетите са изпращани от 16-годишната Е.Е. и 17-годишната В.П. от Бургас.

При провеждането на разговори с девойките е установено, че имало още два подобни случая на празни колети. Изпращането им е осъществено на 22 ноември тази година. Едната пратка е била за Габрово, а другата за Плевен.

Заловените момичета са направили пълни самопризнания.

Водещи

Най-четени