Вокалистката на Roxette почина 10.12 | 14:44

Мари Фредриксон си отиде на 61 след дългогодишна борба с рака

От iNews.bg

Мари Фредриксон, вокалистка на световноизвестната шведска група "Роксет", почина на 61-годишна възраст, предават шведски медии, позовавайки се на представител на певицата, предаде БГНЕС.

Певицата дълги години се бори с рака. Мари Фредриксон спечели световна слава с участието си в групата "Роксет". Общо певицата е издала осем студийни албума, последният през 2013 година.

Освен певица, тя е и композиторка и автор на песни. За първи път двамата с Пер Гесле се срещат в родния си град Халмщад през лятото на 1977 г. С невероятна атмосфера, много качествен рок и разтърсващо шоу ще бъде запомнен концертът на шведското дуо Roxette в София през 2015 г., когато музикантите бяха в България за втори път.

Мари Фредриксон и Пер Гесле подариха на своите почитатели два незабравими часа с позитивно настроение и много емоции, а в замяна бяха посрещнати от многохилядна публика, която и за миг не спря да пее със своите любимци.

Още в самото начало на вечерта "Арена Армеец” се превърна в море от танцуващи хора. Музиката се редуваше с овации и дори малките технически проблеми вместо да отегчат феновете от няколко различни поколения, ги караха да аплодират още по-силно Roxette.

През 2011 г. шведското супердуо бе пред родна публика за първи път. 

Най-четени