Вход свободен в Домът на киното! 30.06 | 15:50

Днес ще се проведе последната пролетна прожекция, посветена на 100-годишнината на родното ни кино

От iNews.bg

Днес любителите на киното ще могат да гледат, без да плащат, филма "24 часа дъжд" на режисьора Владислав Икономов.  Дома на киното ще дойде актьорът Стефан Мавродиев, който е обявен за специален гост, а филмът ще бъде представен от проф. Ингеборг Братоева.

Очаквайте продължението на Дискусионен клуб за българско – есен 2015 от 23 септември, когато ще гледаме най-доброто българско кино от края на 80-те години до днес. Входът отново ще е свободен.

Полузабравен, задремал в планинските пазви свят. Пусто, гранично село с разкаляни улички от 30-те години на 20-ти век. Тук времето сякаш е спряло. Но появата на една красива жена от пътуваща театрална трупа нарушава монотонния ритъм на всекидневието, смущава компанията на офицера Васил Алтънов, фелдшера Марински, кръчмаря Сандьо и учителя Станчо Палазов.

В рамките на 24 часа непрестанно вали дъжд. Заражда се една голяма любов между красивата актриса Елиза Барбиери и дребния, невзрачен на пръв поглед, но с богата душевност учител Палазов.

Творбата е носител на "Награда за режисура" на фестивала в Орлеан, 1983 и "Награда на СБФД" за сценография и мъжка роля на Стефан Мавродиев, 1982.

Водещи

Най-четени