Георги Господинов с първа реакция в нета, след като получи Букър 24.05 | 09:52

Написах тази книга с трийсетте букви на кирилица. Благодаря на всички, които вярваха в нея! Благодаря на читателите си, с които сме заедно от години. Беше и е дълъг път. Благодаря на писателите преди мен, от които съм се учил, написа явлението Георги Господинов

От iNews.bg

Явлението в световната литература - българският писател Георги Господинов, който снощи бе удостоен с наградата Букър за романа си Времеубежище, преди малко пусна първото си съобщение след историческия триумф. Ето какво написа великият Георги Господинов, който накара България да се гордее:

Честит празник! Честито чудо на езика!

Имах щастието да произнеса тези думи на български снощи на връчването на Букър в сърцето на Лондон! В навечереието на най-хубавия празник! Написах тази книга с трийсетте букви на кирилица. Благодаря на всички, които вярваха в нея! Благодаря на читателите си, с които сме заедно от години. Беше и е дълъг път. Благодаря на писателите преди мен, от които съм се учил! На българските писатели за всичко изстрадано и написано. За радостта, която видях в България след обявяването на наградата снощи. Радостта заради книга е чиста радост. Благодаря ви! Възможно е! Иска ми се това да отвори вратата към българската култура и да ни даде кураж.

пп

Прощавайте, че няма да успея да ви отговарям днес.

Най-четени