Джоан Роулинг: Край с Хари Потър! 01.08 | 12:20

Пикателката потвърди, че повече няма да пише книги за героя-магьосник

От iNews.bg

"Край с Хари Потър!" Авторката на поредицата романи за най-известния литературен герой в света - Джоан Роулинг, потвърди, че повече няма да пише книги за Хари Потър.

Шотландската писателка, която стана мултимилиардер след публикуването на поредицата, призна, че книгата по пиесата "Хари Потър и прокълнатото дете" е последната история, която тя пише за магьосника, предадоха световните агенции, цитирани от БГНЕС.

Последната книгата за добрия магьосник беше издадена на английски език в неделя – 19 години след публикуването на първата история "Хари Потър и философският камък".

В изказване в "Лондон палас тиътър", където започва подготовката за поставянето на пиесата, Роулинг посочи: "Хари отива на голямо приключение в тези две пиеси и след това, мисля, че приключвам... Край с Хари!"

Премиерата на пиесата в две части "Хари Потър и прокълнатото дете" ще се състои тази събота в Лондон. След това тя ще има дебют и на Бродуей. Историята разказва за вече порасналия Хари Потър, който работи в Министерството на магията, за неговата съпруга Джийни Уизли и техният син Албус. Действието се развива точно 19 години след това в последната досега книга за магьосника - "Хари Потър и даровете на смъртта". 

Водещи

Най-четени