Драган Милев открива изложба с блусар 21.02 | 07:45

Юбилейната изложба носи името “Every day I have the blues... и така 50 години”

От Олга Андреева

За юбилейната си изложба "Every day I have the blues... и така 50 години” ексцентричният художник и фотограф Драган Милев - Дари е поканил известен финландски блусар, с когото ще направят импровизиран концерт.

Засега името на музиканта се пази в тайна, но Дари обеща да изпълни няколко парчета с помощта на хармоника, а е възможно да включи и акустична китара.

Изложбата ще бъде открита 21 февруари от 18 часа в галерия "Средец" на Министерството на културата, съобщават от ведомството.

Драган Милев-Дари е роден на 2 март 1962 г. в София. Член е на Съюза на българските художници. От 1987 г. насам е участвал в много национални и общи художествени изложби. Има самостоятелни изложби в САЩ, Холандия, Германия и у нас.

В търсене на абсолютната свобода и форма на изразяване "Самотният ездач” е опитвал от всичко - плакати, сценография, костюми, живопис, графика, скулптура, фотография, кино, музика.

Едни го познават като художник, който прави фотографски, скулптурни, графични или живописни изложби. За други е блусар, организиращ акции под имената "Darry & Co”, "Blues RH+”, "Blues Cult”.

Случвал му се е и концерт на 5350 метра надморска височина в Хималаите, както и на морска височина с легендарните "Блус брадърс” в Бургас. В САЩ е скачал с парашут от 4500 метра височина. Казва, че ако има възможност, би го правил всеки ден.

Водещи

Най-четени