Европейската научна общност отличи Мария Илиева 10.02 | 11:55

Певицата получи награда „Златна книга”

От Мартина Панайотова

Съветът на европейската научна и културна общност награди вчера (9 февруари) Мария Илиева с Почетна значка "Златна книга”. Отличието се връчва за висок престиж и обществено признание и за принос към развитието на българското изкуство и култура.

2011 година беше изключително успешна за певицата. Тя отбеляза 10-годишнината от началото на соловата си кариера с турне в страната, което завърши с грандиозен концерт "10 години Лунен сън” в София.

Сингълът ѝ "I Like” се утвърди като безспорен хит, покорявайки официалните български класации, както и тази на американската телевизия за европейска музика и култура Eurochannel.

С тази награда Съветът на европейската научна и културна общност отличи не само изявите на Мария Илиева като творец, които предизвикват аплодисменти за България, а и нейната социална дейност.

Домакинът на церемонията и председател на Съвета, Росица Златанова, наблегна на това, че талантът трябва да бъде социално ангажиран – нещо, което Мария многократно е демонстрирала чрез участието си в значими благотворителни и обществени инициативи.

Наградата връчиха режисьорът Боян Аврамов и ръководителят на Съюза на българските журналисти Елена Влашка, която изрази съжалението си, че при толкова много таланти връчват на Мария Илиева само една награда.

Певицата изрази огромното си щастие и благодарност за оказаната ѝ чест.

"Ще продължавам да работя за това културната среда в България, в частност музикалната, да бъде едно по-добро и духовно място”, обеща Мария с приемането на наградата.

Припомняме, че наскоро парадоксално певицата си спечели доста недоброжелатели, заради изказването, което направи във Facebook в подкрепа на въвеждането на ACTA в България.

Коментарът й, че приемането на закона за защита на авторските права е "най-после едно добро решение" предизвика редица коментари и обществени дускусии.

Водещи

Най-четени