И все пак Джоан Роулинг не се отказа от „Хари Потър“, пуска кратки разкази 18.08 | 11:38

Трите й сборника ще излязат в онлайн формат на 6 септември

От iNews.bg

Писателката Джоан Роулинг, която се прослави с поредицата си романи за детето-магьосник Хари Потър, ще пусне три сборника от кратки истории за света на вълшебниците. Новите книги ще бъдат в електронен формат, а общото им заглавие е "Pottermore Presents", съобщи списание "Тайм", цитирано от БГНЕС.

"Това ще бъдат кратки развлекателни разкази, които ще допълнят серията от книги за Хари Потър", сподели пред списанието Сюзан Джуравикс, директор на компанията Pottermore, която е световният разпространител на електронната версия на книгите за Хари Потър.

Сборниците "Власт, политика и досадни полтъргайсти" ("Power, Politics And Pesky Poltergeists"), "Героизъм, трудности и опасни хобита" ("Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies") и "Хогуъртс: непълно и ненадеждно ръководство" ("Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide"), ще бъдат представени на публиката на 6 септември 2016 г.

Цената на всяка от книгите ще е около 3 евро. Според информация на изданието в новите разкази Роулинг ще запознае читателите с "тъмната страна" от вълшебния сят на Хари Потър.

Водещи

Най-четени