Кристиан Костов с две европейски награди накуп 18.01 | 13:29

Младият певец получи голямата награда на ЕВВА и тази на публиката

От iNews.bg

Кристиан Костов е първият българин, носител на наградата за дебютиращи европейски изпълнители, добили голяма популярност извън границите на собствената си държава. Българският изпълнител получи и голямата награда на Европейските музикални награди (EBBA) - Изборът на публиката (Public Choice Award).

Костов бе награден на бляскава церемония сряда вечерта в зала "Мартини плаза" в Грьонинген, Холандия. За наградата на публиката се бореха 10-те носители на European Border Breakers Awards. Сред тях бяха победителят от Евровизия 2017 Салвадор Собрал, норвежката музикална сензация Sigrid и изплънителката на едни от най-големите хитове на 2017-та "Chasing Highs" и "All Stars" ALMA от Финландия. Миналогодишният носител на голямата награда на публиката стана Dua Lipa от Великобритания. След победата тя се превърна в един от най-успешните изпълнители в световен мащаб. 

Кристиан Костов сподели първите си емоции след победа пред БНР: "Просто искам да кажа, че съм много горд, че България най-накрая спечели. Аз мисля, че го заслужаваме много, но честно казано, това не е моята победа в никакъв случай, това е победата на всичките хора, които са гласували за мен. И наистина много съм благодарен за това, защото няма как да купиш това нещо. Хората или гласуват, или не. Значи повярваха в мен и наистина има нещо в това. Благодаря ви много!"

На сцената в Грьонинген 17-годишният Костов представи в нов аранжимент песента "Beautiful Mess", която му донесе второ място в конкурса "Евровизия 2017" в Киев.  На церемонията той също така пя в дует с нашумелия британски изпълнител Younger. На пианото им акомпанира и известният диригент и телевизионен водещ Джулс Холанд.  

В началото на януари Кристиан представи видеото към новата си песен "The One". Новият проект е първият за него на английски след второто място на "Евровизия" с "Beautiful Mess". "The One" е специален продарък за феновете на младия изпълнител, които той счита за за най-голямото си вдъхновение. Композицията и текстът са дело на Кристиан, брат му Даниел и жената до брат му - Мария.

Следващият музикален проект на Кристиан Костов ще е съвместна песен с друга звезда от Евровизия 2017 - норвежкия музикален продуцент и изпълнител Jowst, който завърши на 10-то място в Киев. 

Водещи

Най-четени