Лятна академия за деца "Цветовете ни свързват" 01.08 | 11:14

Студентите и малките "академици" ще експериментират с бои и хартии, ще рисуват и ще участват в творчески работилници

От Кремена Бедерева

"Цветовете ни свързват" е мотото на Лятната академия за деца и ученици в Националната художествена академия (НХА) от днес до 31 август.

Студентите и малките "академици" ще експериментират с бои и хартии, ще рисуват и ще участват в творчески работилници. Откриването е от 12.00 часа днес в двора на НХА, съобщиха инициаторите.

Те обещават също подаръци и много изненади за участниците. Лятната академия е дългосрочен образователен проект на фондацията "Св. Пимен Зографски" към НХА и е предназначена за деца и ученици от 6 до 15-годишна възраст. Децата ще се занимават в две възрастови групи - от 6 до 10 години и от 11 до 15 години.

Творческите задачи и дейности ще бъдат съобразени с индивидуалните им възможности. Всеки делничен ден през август от 9.00 до 13.00 часа и от 14.00 до 18.00 ч. в ателиетата и в дворното пространство на НХА младите художници ще имат възможност да рисуват, да експериментират и да се забавляват под грижите и ръководството на студенти, докторанти и преподаватели.

Проектът включва четири образователно творчески модула - академичен, експериментален, пленер и посещения на музеи и галерии. На 1 септември от 17.00 ч. в галерия "Академия" на НХА ще бъде открита изложба - хепънинг с най-добрите постижения на участниците в Лятната академия.

Ще бъдат връчени дипломи и награди. Академията се организира за втори път със съдействието на Съюза на българските художници, Националната галерия за чуждестранно изкуство, Националната художествена галерия и Софийската градска художествена галерия.

Водещи

Най-четени