Международен фестивал в Русия се подигра на Невена Цонева (ВИДЕО) 10.10 | 13:33

Певицата се прибра болна и обидена

От iNews.bg

Подигравка с певицата Невена Цонева се е разиграла на руския музикален конкурс "Нова вълна" в Сочи. През цялото време певицата била принудена да пее на фона на обърнато българско знаме.

Освен това никой от организаторите не е обърнал внимание на сериозен неин здравословен проблем и в крайна сметка тя напуснала преждевременно състезанието, разказа самата Невена пред bTV.

Конкурсът "Нова вълна" се смята за един от най-големите в Европа и често е наричан "Евровизия" на Русия.

Въпреки това отношението, което получила нашата певица поставя под съмнение престижа на състезанието. Освен това самата Невена се чуди дали отношението към нея е целенасочена политика на организаторите към представителя на България или е просто немарливост.

Цонева разказа, че се е почувствала много обидена от факта, че цели три пъти ѝ се е наложило да пее на фона на проектирано зад гърба ѝ обърнато българско знаме. Още първия път тя направила забележка и помолила грешката да се коригира, но без резултат.

Най-сериозният проблем обаче дошъл заради здравословен проблем на българската певица, на който никой от организаторите не обърнал внимание. Наложило се Невена Цонева да разговаря с лекаря си в България, за да разбере какви драстични, ако е необходимо, мерки да вземе, за да издържи до края на конкурса. Докторът ѝ предписал инжекции с калции и урбазон – но в Русия никой не пожелал да ѝ ги сложи, така че певицата го сторила сама.

"Реших, че няма какво повече да правя там и се прибрах – разказа певицата. – Не знам каква е причината за това отношение."

Цонева обясни още, че не е имала никакъв контрол върху песните, които изпълнява – аранжиментите се променяли в движение, а организаторите дори изключили българската "Повей, ветре" от репертоара ѝ за конкурса. Нещо повече – макар и да се излъчва като пряко предаване, всъщност състезанието е на запис, заяви Цонева.

В руските медии се тръби, че нашата певица е напуснала "Нова вълна" демонстративно заради ниските ѝ оценки, както и че е била оказана професионална медицинска грижа за здравето ѝ., което певицата отрича.

"Все още се възстановявам, гърлото ми не е съвсем добре. Почивам си, опитвам се да се отърся от това нещо. Не знам как да го приемам. Обидена съм, засегната съм. Но това всъщност няма значение", обясни певицата. 

Водещи