На 29 септември БALKANSKY ще оживее на сцената на клуб MIXTAPE 5 21.09 | 11:39

Иван Шопов, Теодосий Спасов и Иво Христов ще представят съвместния си аудио-визуален проект

От iNews.bg

На 29 септември сцената на A-Side в клуб *MIXTAPE 5* ще посрещне един от най- иновативните и успешни аудио-визуални проекти, излезли от родната сцена през последните няколко години. Артистите Иван Шопов, Теодосий Спасов и Иво Христов ще отнесат феновете с характерния си микс между фолклор и електронни звуци от бъдещето, облечени неслучайно с името БALKANSKY.

БALKANSKY е аудио-визуалният арт проект, който е синоним на магическата бленда между традиционна българска фолклорна музика и съвременно електронно звучене и визия. Магията започва като колаборация между Иван Шопов и Иво Христов. Не след дълго към тях се присъединява и легендарният Теодосий Спасов, заедно с когото представят проекта на живо пред публиката по целия свят.

Когато БALKANSKY заема живия си формат – както ще се случи на 29 септември в *MIXTAPE 5* – Теодосий свири на кавала си отнасящата фолклорна музика на живо, смесена със специфичните електроника и бас от Иван и интерактивните визуализации от бъдещето на Иво Христов.

3 години след издаването на дебютния си албум "KUKER" (2009) и мащабния успех, който той постига, БALKANSKY представя не по-малко завладяващия "ORENDA” през 2012. Във втората компилация се включват гост музикантите: Янка Рупкина (вокал), Хайг Язаджиян (ударни, вокал), Иван Георгиев (Каба гайда) и Милен Киров (пиано).

Водещи

Най-четени