Пет дни атракции на Международния панаир Пловдив 18.03 | 10:19

За посетителите има изложби, демонстрации, уъркшопи и ревюта

От Гергана Златкова

Разнообразни атракции са подготвили участниците в изложенията, които ще се проведат от 20 до 24 март 2013 г. в Международен панаир Пловдив.

То предлага на посетителите, уъркшопи, както и най-различни демонстрации.

Над 700 експоната включва Националната трофейна изложба, представена от Съюза на ловците и риболовците в България.

Посетителите може да ги разгледат в палата 7, а всички деца ще получат подаръци – ранички, мушами за риболов, козирки, съобщиха организаторите.

Това е една от най-атрактивните прояви в рамките на Международната изложба "Природ, Лов, Риболов 2013", която се открива на 20 март.

Разходки с пони за деца, демонстрации с ловни соколи, стрелба с лък и въздушна пушка, демонстрации с прабългарски оръжия са другите събития от програмата.

Най-големият бръмбар в света, наречен Голиат, може да се види в сбирката, предоставена от Природонаучния музей в Пловдив.

Насекомото е с дължина 13 сантиметра. Освен него, са показани видове от цял свят, тропически пеперуди и минерали, добити в Източните Родопи.

За любознателните ще има прожекции на филми, разказващи за животни и растения, и фотоси от новите модули на музея.

Уъркшоп за аранжиране на букети допълва изложението "Цветна пролет 2013", започващо на 20 март.

Работилницата за флорални декорации ще бъде отворена на 21 и 23 март в палата 3.

Емблематичната за световната мода улица "Монте Наполеоне” от центъра на Милано се пренася за три дни в Пловдив. Тя оживява от 22 март в палата 2 на панаира.

Нестандартната визуализация е част от атракциите на 21-ия Италиански фестивал на красотата и прическата, заявиха организаторите от "Кристиян оф Рома груп".

Той ще бъде открит от струнен квартет "Интро” и балет "Елика” с шоуто "Ангели и демони”, част от конкурсната програма за грим. На същата тема трябва да творят и участниците в единия от двата раздела за прически.

Във втория фризьори ще създават абитуриентска визия, за да дадат идеи за баловете. Ученическият конкурс за прическа е на тема "Етно пролет”.

В света на модата отвеждат и ревютата, на които ще се показват нови колекции облекла, включително медицински и работни.

На сцената в палата 6 своите дизайнерски идеи ще представят участници в Европейския панаир на социални предприятия и хора с увреждания от 21 до 24 март.

В събота и неделя са демонстрациите с кучета по послушание и преминаване през терен с различни препятствия. Сетът ще бъде на разположение на желаещите водачи с кучета от публиката, които искат да опитат тръпката, увериха от Българския републикански киноложки съюз. Той организира

Международната киноложка изложба и Националния шампионат за български породи, съпътствани от демонстрацията, от признаване на породност и оценки за издаване на сертификати за родословие.

Изложенията ще са отворени всеки ден от 9 до 18 ч, а в неделя – до 16 часа.

Цената на билета е 2 лева за възрастни, за ученици, пенсионери и инвалиди – един лев.

Водещи

Най-четени