Предлагат Васил Михайлов и Ириней Константинов за орден „Стара планина“ 22.05 | 13:21

Кабинетът иска да бъдат наградени за изключително големите им заслуги в областта на културата и изкуството

От iNews.bg

Правителството предлага на президента на Република България да издаде указ за награждаване на Васил Михайлов и Ириней Константинов с орден "Стара планина" - първа степен за изключително големите им заслуги в областта на културата и изкуството.

Васил Михайлов е български театрален и филмов актьор. Превъплащава се в повече от 200 роли, като най-голяма популярност му носи изпълнението на ролята на Петко Войвода в телевизионния сериал "Капитан Петко войвода". Носител е на множество български и чуждестранни награди, сред които: "Златен век" – огърлие на Министерство на културата, "Награда за мъжка роля" – във филма "Герловска история" на Х фестивал на българския филм – (Варна, 1971 г.) и др.

Ириней Константинов е български актьор. Играл е на сцената на Драматичен театър "Стоян Бъчваров"- Варна, на театър "Сълза и смях", а от 1984 г. играе в театър "София". Има многократни участия в радио-театъра, литературни предавания на БНР и телевизионния театър. Носител е на "Награда за актьорско майсторство" (Варна, 1975), Литературна награда на гр. Варна и др.

Водещи

Най-четени