Примата Лили Иванова слиза от сцената 22.06 | 17:00

Тя признава, че не ѝ е било лесно да вземе подобно решение, но сметнала, че предпочита да пее пред пълни зали, отколкото да се съгласи да проведе летния си тур в страната само пред 30% капацитет, каквото е изискването във връзка с мерките срещу Ковид-19

От iNews.bg

Лили Иванова обяви, че слиза от сцената. Примата на родната естрада ще си почива чак до февруари 2021 година, докогато няма да поема никакви работни ангажименти.

Именно през втория месец от новата година тя ще възобнови концертните си изяви и ще стартира предвиденото си за 2020-а турне повторно. Тя признава, че не ѝ е било лесно да вземе подобно решение, но сметнала, че предпочита да пее пред пълни зали, отколкото да се съгласи да проведе летния си тур в страната само пред 30% капацитет, каквото е изискването във връзка с мерките срещу Ковид-19.

Близки до звездата разкриват, че самата тя се притеснявала за здравето си и сметнала, че е прекалено рисково да влиза в контакт с толкова много хора. 

"Скъпи почитатели и приятели,

2020 година ни поднесе поредното предизвикателство, в което сме длъжни да бъдем отговорни, дисциплинирани и съпричастни. Трудностите пред нас са много, но заедно ще се справим! С оглед на динамичната и нестабилна епидемиологична ситуация в страната и мерките, налагащи ограничения в организирането на масови културни мероприятия, аз и моят екип взехме решението турне 2020 да бъде отложено! Всички дати ще бъдат преместени през 2021 г., когато вярваме, че отново ще бъдем заедно в залите в страната", написа Лили в своя личен фейсбук профил.

За първо лято тя ще има възможността да си подари по-дълга почивка и да се погрижи за себе си. Хора от обкръжението ѝ издават, че най-вероятно примата ще отмаря в любимата си Варна, където има собствен апартамент. Въпреки че щяла да направи най-дългата пауза без концерти в кариерата си изобщо, все пак нямало да спре да репетира. Поне два пъти в седмицата щяла да отскача до студиото си, където да твори нови парчета със своя екип от музиканти, пише "Ретро".

Водещи

Най-четени