"Белият концерт": Музиканти в помощ на музиканти 28.08 | 10:50

Валя Балканска заедно с популярни джаз, поп и рок изпълнители пеят за двама музиканти, които катастрофираха в Прохода на републиката

От Ани Романова

Благотворителен концерт събира на една сцена Валя Балканска заедно с популярни джаз, поп и рок изпълнители. Каузата е посветена на двама музиканти, които катастрофираха в Прохода на републиката, съобщи бТВ.

На 29 юни 2018 при тежка катастрофа загива Николай Николов, основател на музикалния проект Ni.Co.

Пътуващият с него Павел Дюлгерски, който е китарист в група "Каталог”, изпада в кома. На тях ще бъде посветен "Белият концерт”, който приятелите им наричат и обединителен.

"Ние обединяваме много стилове вътре. В случая сме от джаз до рок, до хеви метъл. Ние искаме да помогнем финансово на Павел, защото знаем, че възстановяването ще е много трудно в момента след като се събуди, а лично аз съм убеден, че той ще се събуди”, казват организаторите.

В "Белия концерт” ще участват Валя Балканска, групите "Ренегат”, "Мастило”, "Хоризонт” и много други, които поставят начало на кампанията "Да събудим Павел”, насочена срещу агресията по пътищата.

"Концертът ще се състои на 1 септември в град Пловдив, започваме точно в 19 часа, лятно кино "Орфей”, пловдивчани го знаят, гостите на града ще се насочат, близко е до центъра, на едно от тепетата”, обясни Константин Кацаров.

Снимка: Inews

Водещи

Най-четени