Арета Франклин е оперирана успешно 03.12 | 13:30

В началото на ноември певицата отмени всичките си концерти

От Олга Андреева

Операцията на Арета Франклин е преминала успешно, стана ясно от изявление, разпространено от говорителката на певицата и цитирано от Асошиейтед прес. Причината за операцията, извършена вчера, не се уточнява.

В началото на ноември 68-годишната Арета Франклин отмени всички свои концерти и изяви до май 2011 г. по препоръка на лекарите. Точната причина не беше посочена, а представителите й отказаха да разкрият болестта й.

Певицата отмени два концерта и през лятото, след като се контузи леко при падане в дома си. Тя беше приета в болница в Детройт в края на октомври и след няколко дена беше изписана.

След вчерашната операция певицата заяви: "Имах превъзходни лекари и сестри, благословени от всички молитви в града и държавата". Според братовчедка й Бренда Корбет, цитирана от в. "Детройт фри прес", духът на певицата е висок.

Вчера в Детройт беше организирано молитвено бдение за здравето на живата легенда на соул музиката. Арета Франклин има множество хитове от 60-те и 70-те години на миналия век, сред които "Chain of Fools", "I Say a Little Prayer", I Never Loved a Man" и др.

Водещи

Най-четени