Големият Алън Рикман завещал цяло състояние за благотворителност 26.05 | 19:47

Покойният британски актьор завещал на съпругата си над 4 млн. паунда

От iNews.bg

Големият британски актьор Алън Рикман, който почина през януари тази година на 69 години, завещава половината от състоянието си на своята съпруга, като част от него ще отиде и за благотворителност. Рикман ще остави по-голямата част от парите си в размер на 4 060 033 паунда на съпругата си Рима Хортън. От тях по 25 000 паунда ще получат и тримата племенници на актьора.

Същата сума ще получат и няколко организации – Кралската академия за изкуства, кенийската организация "Изкуства за образование", Фондацията за проучвания в областта на лицевата хирургия, както и за Хуманитарния тръст на международните артисти.

Рикман е известен и със силната си подкрепа за британската Лейбъристка партия. Неговата политическа активност го свързва и със съпругата му, която е бивша лейбъристка - съветничка и преподавателка по икономически науки.

Двамата се запознават през 1965 г., но въпреки дългогодишната си връзка минават под венчилото преди едва четири години на частна церемония в Ню Йорк.

 

Едни от най-известните роли на Рикман са тези във филмите за Хари Потър, в култовия първи филм на "Умирай трудно", "Наистина любов" и др.

Водещи

Най-четени