Джейн Фонда: Днес ставаш актьор, ако си известен 10.10 | 08:55

Актрисата се възмущава, че Холивуд все по-малко обръща внимание на таланта

От Олга Андреева

Холивудската легенда Джейн Фонда отправи остри критики към киноиндустрията и начина, по който днес един актьор става известен. Според 74-годишната Фонда днес Холивуд се влияе много повече от стила и визията на актьора, отколкото от таланта му.

Двукратната носителка на "Оскар" и трикратна носителка на "Златен глобус", която стана известна както с политическата си активност през шейсетте и седемдесетте години, така и с екранните се роли, смята, че нещата оттогава са се променили драстично, посочва Express.co.uk.

Ако по нейно време славата е била по-скоро страничен продукт на успеха на един актьор, то днес е достатъчно да станеш известен по някакъв начин и това ще ти отвори вратите към актьорската професия.

"Сега се поставя много по-голям акцент върху "звездността". Може би, ако успеете да станете достатъчно известни, ще ви наемат на работа като актьор", казва с горчивина звездата от "Пристигане у дома".

Въпреки възрастта си, Джейн, която преди 41 години спечели "Оскар" за ролята си на момиче на повикване в "Клут", където си партнира с Доналд Съдърланд, все още получава важни роли в киното.

Последната е на първата дама Нанси Рейгън в предстоящия филм за иконома в Белия дом, работил при осем президенти в рамките на три десетилетия. В лентата Алън Рикман влиза в ролята на президента Роналд Рейгън.

Водещи

Най-четени