Джони Холидей отпразнува грандиозен рожден ден 16.06 | 12:13

Вижте как звездата зарадва жителите на Париж

От Лазар Тодоров

Два грандиозни концерта изнесе френска рокзвезда Джони Холидей пред парижани по случай 70-ия си юбилей вчера, съобщи ИТАР-ТАСС.

Единият концерт се е състоял в спортния дворец "Берси" пред 20-хилядна публика. За него звездата е избрал композиции, които дефинират цяла епоха във френската популярна музика. Като съпровод на Холидей е свирил парижкият симфоничен оркестър.

Другият концерт е бил в "Театър дьо Пари". Именно на неговата сцена е започнала кариерата на звездата преди близо половин век, допълва БТА.

Жан-Филип Смет, както е истинското име на певеца е роден във френската столица. От малък още той се изявява на сцена и се снима в киното. Както разказва самият той, докато учел в студия за театрално майсторство, се занимавал с музика, за да плати обучението си. Точно тогава бил забелязан от представител на звукозаписна компания. Издава първия си албум през 1960 г. под артистичния псевдоним Джони Холидей.

Зад гърба си Холидей има над хиляда песни, в повече от 100 албума, като 70 от тях - включително и най-новият "Очакване" - стават златни или платинени. Албумите на Джони Холидей са издадени в тираж от общо 110 милиона копия в света.

Водещи

Най-четени