Защо осъдиха Тейлър Суифт? 22.05 | 10:40

Виновник за проблемите на певицата е числото 13

От Пламена Вълчева

Американската певица Тейлър Суифт е съдена от фирма за облекла от Калифорния. Виновникът, който вкара певицата в беля е любимото й число 13, съобщава AFP. 

Делото срещу Суифт е въведено за нарушаване на правата на регистрирана търговска марка. Фирмата Blue Sphere използва от 20 години марката "Lucky 13" за своята модна линия от дрехи и аксесоари. Но същото лого бе използвано и от Тейлър Суифт за модната й колекция от 2012 година.

Певицата "пренебрегва интелектуалната собственост" на другите, се твърди в заведен съдебен иск срещу нея от 28 страници. Искът е депозиран в калифорнийски съд. 

Смята се, че 24-годишната певица отдавна залага на числото 13, като се кълне, че то й носи късмет. Преди концерти тя изписва цифрата върху ръцете си. В профила си Twitter също се говори за числото. Освен това с 13 е изписан и нейният частен самолет "Фалкон".

"Всеки път, когато в живота ми нахлува числото 13, следват хубави неща", беше заявила Тейлър пред МТV през 2009 година, добавя БТА. 

От Blue Sphere настояват съдът да забрани на Тейлър Суифт да използва тяхната регистрирана марка "Lucky 13" в колекциите си, като поиска и съответното обезщетение за пропуснати ползи. 

Според класация на списание "Билборд", певицата е била най-добре платеният млад изпълнител през 2013 година с приход от 40 милиона долара, припомня агенцията.

Водещи

Най-четени