И Робърт Де Ниро се замисли за руско гражданство 10.11 | 16:06

Актьорът смята, че отношенията между Русия и Вашингтон трябва да бъдат веднъж завинаги изгладени

От iNews.bg

Робърт Де Ниро може да е поредният знаменит актьор, който да поиска руско гражданство. Популярният холивудски актьор сам намекна за желанието си по време на откриването на негов ресторант в московски мол, съобщава putniknews.com.

Де Ниро е съсобственик на веригата ресторанти "Нобу". По време на откриването на новия ресторант, той заявил, че според него отношенията между Русия и Вашингтон трябва да бъдат веднъж завинаги изгладени.

Де Ниро е заявил пред журналисти, че обмисля да кандидатства за руско гражданство и да вземе примера на колегата си Жерар Депардийо и признал, че е голям фен на руската кухня.

Ако наистина Де Ниро кандидатства за руско гражданство, той би последвал примера на френския си колега, който от януари 2013 г. е жител на Руския, с декрет, подписан лично от президента Владимир Путин.

Депардийо получи руския си паспорт лично от държавния глава в Сочи, а по-късно местните власти му дадоха и апартамент в Мордовия – регион, известен с широката си мрежа от затворнически колонии от времето на Сталин.

Наскоро и Фред Дърст - вокалистът на Limp Bizkit заяви, че иска да става руски гражданин.

Музикантът подчерта, че ще се радва някой да му помогне с оформянето на документите - "ако някой има познати, които да дадат рамо, звъннете ми!", заяви по радиото Дърст.

Водещи

Най-четени