Киномания продължава с прожекции всяка сряда 18.11 | 19:42

Стартът на „Киномания в сряда вечер” е със силна селекция от 5 български филма

От Олга Андреева

"Киномания в сряда вечер” е инициативата, с която филмовият фестивал ще зарадва зрителите в София и след края на програмата си за 2011 г., преместен за 21 ноември.

Всяка сряда вечер в зала Люмиер на НДК ще има прожекции на стойностни заглавия, а началото им ще бъде дадено с рубриката "Ново българско кино”, обещават организаторите.

Първата прожекция от "Киномания в сряда вечер” е на 23 ноември. Тя представя хитовия филм на Владислав Карамфилов - Въргала "Операция Шменти-капели”, с режисьор Иван Митов. В хумористично-ироничния разказ за българския преход можете да видите Август Попов, Джони Пенков, Джеки Стоев, Захари Бахаров, Христо Шопов и др.

Седмица по-късно, е представянето на "Островът" на Камен Калев. В него участват Летисия Каста, Туре Линдхарт, Любен Дилов-син, Бойка Велкова, Руси Чанев и др.

На 7 декември е прожекцията на касовия български филм "Love.net” – дебют за режисьора Илиян Джевелеков. В него участват Христо Шопов, Захари Бахаров, Лилия Маравиля, Койна Русева и др. Сюжетът му е базиран върху истински истории за любовните изживявания в интернет, събрани в популярен сайт за запознанства.

Още един силен български филм ще бъде показан от "Киномания в сряда вечер” – това е режисьорският дебют на Иван Владимиров и Валери Йорданов "Кецове", с участието на Филип Аврамов, Иван Бърнев, Валери Йорданов, Васил Драганов и Ина Николова. И този филм има за основа истинска история – на шестима млади хора, които бягат от големия град и неговата действителност.

На 21 декември е прожекцията на "Лора от сутрин до вечер”, дело на режисьора – Димитър Коцев (Шошо). В него участват Милена Николова – Миленита, Христо Петков, Димо Алексиев и Ива Гочева. Филмът е едно необичайно приключение в големия град, което ни разказва за странните преживявания на Лора - бизнес дама на тридесет и няколко, необвързана, падаща си по купони и имаща тайфа верни приятели.

Водещи

Най-четени