Кой на кого е кумир - Борисов на Робърт де Ниро и Джон Траволта или? 16.10 | 10:11

Рашидов обяви: Премиерът дойде да поздрави тези велики мъже, пък и той им е кумир

От Кремена Бедерева

"Какво е толкова любопитно. Нормално е министърът на културата да се види с едни артисти. Какъв е проблемът. Дошли са Робърт де Ниро и Джон Траволта - едни прекрасни звезди. Премиерът дойде да поздрави тези велики мъже, пък и той им е кумир. Какъв е проблемът? Много готини".

Това каза министърът на културата Вежди Рашидов в ефира на bTV. Преди няколко дни холивудските звезди Робърт де Ниро и Джон Траволта присъстваха на работна вечеря, дадена от министър-председателя Бойко Борисов, на която присъства и културният министър.

По време на вечерята двамата холивудски актьори са опитали традиционни български печени чушки, вариант на шопска салата, както и избрана селекция български вина. В края на съвместния им разговор дори двамата актьори изразили желание да работят в някоя бъдеща екшън продукция с министър-председателя на България.

"Просто една приятелска вечеря - да видят, че в България ги посрещаме като нормални хора. Имаме нужна по-често такива хора да идват в нашата забравена от Господа държава", разказа още Рашидов.

"Разбира се, показваха си децата, бебета - Траволта е маниак на тема самолети, а премиерът е доста в час с тази тема. Много харесаха българската кухня. Отпуснаха се. Бебетата си показваха. Пък бащата на Робърт де Ниро е художник и майка му е художничка и поетеса. Имахме общи теми. Зарадваха се. Това са хора, които се държаха по-обикновено от нашите обикновени хора, които имат комплекси за малоценност”, каза още Вежди Рашидов.

"Аз се чудя защо се изненадвате, че министърът на културата се среща с едни артисти и пак да заповядам в нашата държава. Нима чакате да съм на пазара за зарзават”, риторично запита Рашидов.

Джон Траволта и Робърт де Ниро пристигнаха в България за довършителните снимки на филма Killing Season ("Сезон за убийства").

Продукцията им проследява историята на двама ветерани от войната в Босна. Де Ниро и Траволта се превъплъщават съответно в американец и сърбин. По първоначална информация визуалните ефекти на филма ще бъдат дело предимно на български екип.

 

Водещи

Най-четени