Конкурсът "Мис Вселена" се забърка в грандиозен скандал 06.11 | 12:16

В мрежата изтече списъкът с победителките

От Мартина Панайотова

Полуфиналът на конкурса за красота "Мис Вселена" в Москва премина на фона на скандал, свързан с предварителното изтичане в мрежата на имената на фаворитките за короната, като след това списъкът на финалистките бе засекретен, съобщава електронното издание News.ru.

Още преди официалното стартиране на надпреварата в руската столица избухна интернет-скандал.

В Intagram-а на една от съдийките от канадско-руски произход Елена Семикина беше открита фото таблица, която издаваше фаворитките на журито. Според този "документ" с най-добри шансове за спечелване на конкурса тази година били представителките на Великобритания, Испания, Полша, Украйна, Венецуела и Русия.

От своя страна Семикина опроверга тези твърдения, като написа в Тwitter, че "фотодокументът" е фалшив. "Изборът на кандидатките още не е започнал, аз още дори не съм в Москва", съобщи съдийката на 1 ноември.

Конкурсът официално стартира във вторник вечерта в столичната зала "Крокус сити хол". Както отбелязва ИТАР-ТАСС, на всяка от претендентките за короната бяха предоставени няколко възможности да очароват журито и зрителите.

Отначало красавиците застанаха пред микрофона,за да се представят и да приветстват публиката. След това те дефилираха по бански костюми и с официални рокли. Водещи на полуфинала бяха сегашната носителка на титлата "Мис Вселена" Оливия Купло и американският журналист Ник Теплиц, писа БТА.

В конкурса, който ще продължи до неделя, участват представителки на 86 страни. До финала ще стигнат само 16 участнички, но техните имена ще станат известни едва на 9 ноември на заключителния етап.

Вече е известно името на победителката на един от най-зрелищните турове на "Мис Вселена" - конкурса за национални носии. Това е представителката на Никарагуа Настасия Боливар. Тя ще получи и 5000 долара.

Бъдещата носителка на титлата, според условията на договора, в течение на една година ще пътешества из целия свят и ще представлява интересите на организацията "Мис Вселена". В нейните задължения влиза участието в благотворителни и други мероприятия.

Най-красивата девойка на планетата ще може да живее една година безплатно в Ню Йорк и ще получи корона, чиято стойност е над 120 хиляди долара. Скъпоценният венец, който е истинско произведение на изкуството, е изработен от бяло и жълто злато и е украсен с над хиляда скъпоценни камъка.

Конкурсът се провежда за пръв път в Русия за своята над 60-годишна история. По думите на организатора на "Мис Вселена", бизнесмена Доналд Тръмп, шоуто в Москва ще се превърне в най-зрелищното събитие.

В журито са включени куп знаменитости сред които изпъкват имената на Стивън Тайлър, фронтмен на група Aerosmith, певеца Филип Киркоров, американската манекенка и телевизионна звезда Каръл Алт, известният японски майстор-готвач Шеф Нобу и др.

Водещи

Най-четени