Лозенец става морската културна столица на България 17.05 | 17:41

Концерт на Лили Иванова в Бургас и нов театрален фест в Царево са акцентите това лято

От iNews.bg

На среща с медиите официално бе представена програмата на Hacienda Beach в Лозенец за това лято. Клубът, който наложи нов стил в нощния живот край морето, отново ще стартира сезона с богата културна програма. Най-популярното морско заведение по Южното Черноморие ще посрещне всички свои приятели и любители на добрия саунд на 11 юни, за когато е насрочено официалното му откриване. 

"Тази година решихме да направим един социален експеримент и цяло лято чадърите на малкия плаж пред Hacienda Beach ще са безплатни. Искаме всички гости на Лозенец да се почувстват специални и да усетят магията на Hacienda, който отдавна се е превърнал не само в клуб, но и в арт средище, където си дават среща творци от всички жанрове", споделиха от управата.

Художникът Стефан Божков, който е арт директор на Hacienda, представи и част от културните събития, които ще се случват в Лозенец, Царево и Бургас. Предвидена е изложба на студентите от НХА със специалност "Графика" заедно с техните преподаватели, а в Музея на гр.Царево ще бъде открита и експозиция на млади автори. Предвиден е още камерен концерт на група "Остава" и литературно четене с Елин Рахнев.

Това лято в Лозенец ще се открие и Hacienda School. Инициативата е насочена към всички деца, които по това време са на морето заедно със своите родители. Те ще могат да се обучават и забавляват на плажа, а техни "учители" ще са художника Стефан Божков, младия оператор и фотограф Георги Кръстев, певицата Иванка Шекерова, дизайнерката и носител на приза "Златна Игла"2015 Христина Ангелова, както и други гостуващи творци. Завършилите успешно арт училището ще получават и специална Hacienda диплома.

Това лято Hacienda Beach ще се сдобие и с първия си магазин, в който млади творци ще продават своите авторски бижута, картини и аксесоари. На плажа пред заведението ще се организират и арт базари, като първите са планирани за 23 и 24 юни.

Истинска музикална фиеста ще очаква гостите на Лозенец през тази година. В заведението ще пускат най-актуалните диджеи, които ще забавляват посетителите със своите сетове. Зад пулта ще застанат DJ Dimo, DJ Mr.K, Dj Vasquez, Dj Ross&Max, Dj Andrew, Dj Fed, Dj Cass, Ясен Петров и още гост дидежи. На морския бряг със свои концерти ще акостират Мария Илиева, Криско, Графа, Любо Киров и Ъпсурт. Традиционно в понеделник ще се събират почитателите на караокето, вторниците ще са запазени за черните партита, в сряда феновете ще се забавляват с диджей сетовете на DJ Dimo и DJ Mr.K, в четвъртък българските музикални звезди ще споделят сцената на Hacienda, в петък и събота ще е времето за комерсиалните диджей партита. В неделя идеята на собствениците е в Hacienda Beach да бъдат прожектирани късометражни филми.

На 1 август в Hacienda Beach ще изнесе авторски рецитал джаз дивата Хилда Казасян, а на 7 август група "Тангра" се събират в оригинален състав за клубно участие в Лозенец, след дълго отсъствие от голямата сцена.

На срещата с журналистите  за първи път стана дума и за двата големи концерта на група "Тангра" и Лили Иванова в Бургас, които се организират от продуцента и собственик на Haacienda Beach Димитър Тодоранов със съдействието на Община Бургас. Те са насрочени за 5 и 6 август и ще се проведат на централния бургаски плаж.

 

От 19 до 24 август гр. Царево пък ще е домакин и на първото издание на театралния фестивал "2". Всеки един ден от седмицата ще се играе по едно представление в местното читалище. След постановките зрителите ще имат възможност за лична среща с актьорите. В програмата на театралния фест блестят имената на Татяна Лолова, Малин Кръстев, Гeрасим Георгиев-Геро, Мария Сапунджиева и много други. На сцената ще се играят постановките "Свалячи", "Дуенде", "Кастинг за мъже", "Любовна афера" и "Фенове". Фестивалът се организира с подкрепата на Община Царево.

Водещи

Най-четени