Мартин Гор и Винс Кларк с нов музикален проект 22.11 | 15:54

Бившият и настоящият член на Depeche Mode най-сетне се помириха

От Елена Кирилова

Настоящият член на Depeche Mode Мартин Гор и напусналият отдавна Винс Кларк разкриха името на новия си съвместен страничен проект – VCMG, съобщава NME.

Двамата са свирили за пръв път заедно още в ранните години на Depeche Mode, докато Кларк не напусна бандата през 1981 г. 30 години по-късно музикантите се събират, за да дадат начало на нов проект.

Първото им EP съдържа ремикси и носи името "Spook”. На 30 ноември то ще бъде пуснато в сайта Beatport, но официалното му излизане е определено за 12 декември. Дългосвирещият албум е предвиден за 2012 г.

По-рано тази година Гор разкри, че с Кларк най-сетне са се сдобрили и ще работят по създаването на нов музикален проект.

По думите на Мартин той получил електронно писмо от Кларк, който му предложил да направят съвместен техно албум. Настоящият член на Depeche Mode се съгласил веднага, при условие че няма крайни срокове и допълнителен натиск.

Кларк напусна Depeche Mode скоро след като групата издаде първия си албум Speak & Spell и бе заменен от Алън Уайлдър. Винс продължи музикалната си кариера с певицата Алисън Мойе, с която формира синтпоп дуета Yazoo. По-късно с вокалиста Анди Бел пък създадоха Erasure.

Междувременно Depeche Mode издадоха нова компилация с ремикси през юни тази година. Албумът е озаглавен Remixes 2: 81-11 и обхваща 30 години от кариерата на групата.

Водещи

Най-четени