Принц Филип катастрофира в близост до кралско имение 18.01 | 11:10

Съпругът на Елизабет II е невредим, не е употребил алкохол преди ПТП-то

От iNews.bg

97-годишният съпруг на кралица Елизабет II, принц Филип, излезе невредим, след като стана участник в пътнотранспортно произшествие близо до имението Сандрингам в четвъртък, предаде БГНЕС. Катастрофата стана недалеч от кралското имение. На принц Филип му е направена проба за алкохол. Британската полиция съобщи, че определянето на концентрация на алкохол в кръвта е задължителна процедура при пътно-транспортни произшествия. 97-годишният принц обаче не е употребил алкохол, установила проверката, а дрегерът е дал отрицателно показание.

Свидетели на катастрофата с принц Филип разказват, че той е бил в съзнание, не е имал никакви наранявания, но бил много изплашен. Двете жени в другата кола са получили охлузни и прорезни рани и са били откарани в болница, откъдето след преглед са освободени за домашно лечение.

През 2017 година принц Филип официално се оттегли от обществените си задължения в качеството си на представител на британската монархия. За последните почти 7 десетилетия той е участвал в 22 200 мероприятия, произнесъл е 5496 речи и е бил патрон или член на 785 организации. Съпругът на кралицата ще навърши 98 години на 10 юни.

Водещи

Най-четени