Реклама с Еминем донесе огромни печалби на Chrysler 11.05 | 15:36

От компанията отчетоха 116 млн. долара приходи за първото тримесечие

От Олга Андреева

Реклама с рапъра Еминем донесе впечатляващи приходи на Chrysler, признаха от ръководството на автомобилната компания.

Певецът се снима в последната телевизионна реклама на компанията, която се въртеше по време на излъчването на Супербоул в САЩ през този февруари, съобщи Contactmusic.

В рекламния клип Еминем шофира автомобил Chrysler 200 на фона на песента си "Lose Yourself", която е и част от саундтрака на филма с негово участие - "8-ма миля".

Оказва се, че рекламната кампания с участието на Еминем е направила чудеса за Chrysler, тъй като собствениците на компанията обявиха първото четиримесечие, в което фирмата е на печалба след обявения банкрут през 2009 г.

Изпълнителните директори на компанията са разкрили, че печалбата на Chrysler е 116 млн. долара за първите три месеца на 2011 г. в сравнение със загубата от 197 млн. долара за същия период през 2010 г.

Шефът на Chrysler Ричард Палмър споделя, че е очевидно влиянието на рекламата с участие на Еминем върху пазара, тъй като клипът е бил много добре приет и гледан многократно в Youtube.

След успешната кампания с участието на Еминем, Chrysler са подписали договор и с ментора на рапъра – Dr. Dre, който ще бъде част от предстоящата рекламна кампания на Chrysler 300.

Водещи

Най-четени