Тленните останки на Уитни Хюстън потеглиха със самолет към родния ѝ дом 14.02 | 07:12

Близки ѝ са категорични, че тя не се е самоубила

От Кремена Бедерева

Тленните останки на Уитни Хюстън потеглиха тази нощ със самолет от Лос Анджелис към родния дом на певицата в Ню Джърси, съобщи полицията, цитирана от АР. Родното място на Хюстън е Нюарк и семейството й подхвърли възможността да организира траурната церемония там в зала с около 18 хиляди места, а след това и погребението.

Според сайта за знаменитости TMZ тялото на Уитни Хюстън е транспортирано с частния самолет на филмовата звезда и продуцент Тайлър Тери. Двама души, които са разговаряли със семейството на починалата звезда, са заявили, че в четвъртък ще се състои траурна церемония в Пруденшъл Сентър в Нюарк, където се организират спортни и други прояви. Местните власти очаквали пристигането на семейството, за да уточнят подробностите на церемонията, допълва БТА.

Снощи на електронното табло пред залата се появи снимка на Хюстън, допълва агенцията. Според същите източници погребението се подготвяло за петък от погребалната агенция в Нюарк, която извършила през 2003 г. погребението на бащата на певицата Джон Хюстън.

Жители на Нюарк поставят цветя, балони и свещи за Хюстън пред металната ограда на баптистката черква, където майка ѝ, госпъл певицата и носителка на Грами - Сиси Хюстън, пее в продължение на години.

48-годишната Уитни бе намерена мъртва в събота във ваната на апартамента ѝ в хотел Бевърли Хилс часове преди появата й на раздаването на наградите Грами. В неделя бе извършена аутопсия на тялото, но точната причина за смъртта ѝ ще бъде оповестена след приключването на токсикологичния анализ.

Вчера полицията в Бевърли Хилс съобщи на журналистите, че тялото на Хюстън е било намерено под водата във ваната на хотелската стая от член на персонала ѝ, който извикал охраната на хотела.

"Тялото на г-жа Хюстън е било извадено от ваната и при пристигането на първите отзовали се на повикването тя е била в безсъзнание и неконтактна", разказа полицаят Марк Роузън. От антуража ѝ обяснили, че тялото ѝ било под водата, когато я открили.

Тя така и не дошла в съзнание и я обявили за мъртва след 25 минути. Полицай Роузън каза също, че в момента не се води следствие за евентуално самоубийство. Близки на Хюстън са категорични, че тя не се е самоубила, тъй като не би оставила дъщеря си, посочва АР.

Водещи

Най-четени