Хакер проникнал в компютъра на Мадона и откраднал новия й албум 22.01 | 10:09

Полицията на Израел е арестувала хакер по подозрение, че е проникнал в компютъра на поп певицата и е откраднал демоверсии на песни от "Rebel Heart", които след това е продал в интернет

От Кремена Бедерева

Полицията на Израел е арестувала хакер по подозрение, че е проникнал в компютъра на поп певицата Мадона и е откраднал демоверсии на песни от новия й албум "Rebel Heart", които след това е продал в интернет, съобщиха световните информационни агенции.

Израелската полиция потвърди, че е задържан мъж, заподозрян в кражба на произведения на редица международни звезди, но отказа да назове имената на възможните жертви. 39-годишният израелски хакер е арестуван днес след едномесечно разследване, извършено от частни детективи и от отдела по киберпрестъпления на израелските специални служби Lahav 433.

По данни на Lahav 433, заподозреният е хакнал персоналните компютри на няколко известни по цял свят творци и е откраднал издавани и неиздавани материали, за да ги продава онлайн. Демоверсиите на композициите от новия албум на Мадона "Rebel Heart" се появиха в интернет през декември.

Тогава известната американска певица помоли феновете си да не слушат суровия материал. А в края на миналата година тя предпочете да качи в интернет 6 свои песни, преди предвидената за излизането на албума й дата през март, за да не се слушат работните версии, появили се в мрежата.

"Предпочитам феновете да чуят окончателните версии, вместо незавършени песни", отбеляза Материалното момиче.

Водещи

Най-четени