Шакира стана "Човек на годината" 27.09 | 10:06

Званието ще ѝ бъде връчено от организаторите на наградите „Грами“ за латино музика

От Олга Андреева

Шакира, която е носител на седем награди "Латино Грами", сега беше определена за "Човек на годината" от организаторите на наградите за латиномузика, предаде Reuters.

Почетното звание се дава на 34-годишната певица не само заради успехите ѝ като изпълнител, но и заради филантропската дейност, която развива чрез фондацията си Pies Descalzos, помагайки на бедни деца да получат образование. Миналата година наградата "Човек на годината" получи испанският тенор Пласидо Доминго.

Председателят на Латиноакадемията Габриел Абароа обоснова решението: "Горди сме да отдадем почит на тази динамична, социално осъзната жена, чиято блестяща кариера докосна толкова много хора по света - както с музиката, така и с личния си пример".

Почетното звание ще бъде връчено на Шакира на 9 ноември, когато в Лас Вегас ще се състои годишната церемония по връчване на наградите.

Междувременно колумбийската звезда е номинирана за три награди "Грами" за латино музика, включително за албум на годината с "Sale el Sol", който излезе през октомври 2010 г. и включва предимно песни на испански, с няколко алтернативни версии на английски.

Шакира доби слава през 90-те години с комбинацията си от рок, латино музика и средиземноморски ритми и с характерните си танци. През 1996 г. излезе албумът ѝ "Pies Descalzos" със синглите "Estoy Aqui" и "Se Quiere...Se Mata". Първият ѝ албум, насочен към англогоезична публика, "Laundry Service", дебютира през 2001 г. и за момента е най-успешният. 

Водещи

Най-четени