Шия Лебьоф и Робърт де Ниро стават шпиони 23.04 | 21:31

Двамата преговарят за участие във филм по реален случай

От Елена Кирилова

Актьорите Робърт де Ниро и Шия Лебьоф ще влязат в ролите на баща и син, които се занимават с шпионаж, съобщава Hollywood Reporter.

Преговори със звездите води Paramount Pictures, която ще заснеме проекта "Синът на шпионина”.

На режисьорското място ще седне Ди Джей Карузо, познат с филмите си "Аз съм номер четири” и "Крадец на животни”. До момента не е оповестено името на сценариста на продукцията.

Ясно е, че филмът ще е базиран на реален случай за Джим Никълсън и синът му Нейтън. Бащата е бивш сътрудник на ЦРУ, а през 1996 г. е обвинен в шпионаж. Той е осъден на 23 години затвор, поради което се превръща в най-високопоставеният сътрудник на управлението, който е осъждан за подобно престъпление.

Държавни тайни  на САЩ от него са купували представители на Русия.

Само осем години след като баща му влиза в затвора, Нейтън решава да тръгне по стъпките му. Синът е разочарован от провалената си кариера във въоръжените сили на САЩ и започва да се среща със старите чужди "партньори” на предшественика си, като им продава секретна информация.

Няколко години по-късно полицията го залавя и той бива признат за виновен. Нейтън сключва сделка със следствените органи и получава петгодишна условна присъда. Благодарение на неговите показания обаче баща му е признат за виновен.

Така Джим Никълсън е осъден на 8 години допълнително лишаване от свобода, предаде БТА. 

Водещи

Най-четени