Ще познаете ли коя е тази фолк певица 20.03 | 11:08

Изпълнителката проходила в музиката в тв предаване

От Надежда Стоянова

Спомняте ли си детското предаване "Като лъвовете" от доброто старо минало. Негови създатели бяха Катя Кисимова и Николай Априлов. Шоуто се превърна в национален телевизионен конкурс за музикални деца от 6 до 10 години, през който минаха много популярни сега имена. Сред тях е и поп-фолк певицата Мария.

"Този момент е незабравим, защото това реално ми беше първото показване по телевизията. За първи път лъвче изпя българска песен и се радвам, че бях аз с песен на Лили Иванова. "Като лъвовете" даваше страхотен старт. Имахме гала концерти и не мога да кажа, че се възползваха от децата, а по-скоро им помагаха", разказа изпълнителката в "Преди обед" по bTV.

В ученическите си години Мария обаче имала проблеми в часовете по музика. След музикалното училище се прехвърлила в общообразователно училище и там учителката за малко да я остави на изпит.

"Когато си дете, нещата преминават по по-различен начин. Стъпиш ли на сцената, ти я овладяваш. Децата са много непринудени, не са като нас да мислят за глупости. Просто излизат и ни завладяват", допълни Мария.

Отварачката, както я наричаха преди време, е дете на спортисти и затова като хлапе тренирала художествена гимнастика. По това време обаче се увлякла и от музиката и майка й решила да я заведе в "Като лъвовете". Едва 9-годишна имала шанса също да се качи на една сцена с Тото Кутуньо в Казанлък.

Водещи

Най-четени