Pixar подготвя два нови филма 22.08 | 17:15

Едната лента разказва за динозаврите, а другата - за тайните на човешкия ум

От Елена Кирилова

Студиото за анимация Pixar подготвя два нови филма – един за динозаврите и един за вътрешното функциониране на човешкия ум, съобщава Ройтерс. Предстоящите продукции все още нямат имена, но за тях бяха разкрити няколко любопитни детайла.

Филмът за динозаврите ще разказва история, при която астероидът се разминава със Земята и динозаврите продължават да живеят, съобщи режисьорът Боб Питърсън, който преди време работи по известната лента на Pixar "В небето". "Динозавърската" продукция трябва да излезе през 2013 г.

Година по-късно по кината ще се завърти и другият филм, който ще помогне на зрителите на вникнат в човешкия ум и да разберат отговорите на редица въпроси, като например "защо песните ни се набиват така лесно в главата". По проекта ще работи режисьорът Пийт Доктър, известен с работата си по "В небето" и "Таласъми ООД”.

Феновете на анимацията вече очакват с нетърпение и филмчето "Brave”, което според Pixar представлява "смела" приказка за средновековна Шотландия. През 2013 г. ще излезе и продължението на "Таласъми ООД" - "Monsters University”.

Тази година Pixar празнува своята 25-годишнина. Студиото стана известно с редица продукции като поредицата "Играта на играчките", "Търсенето на Немо" и други. До момента Pixar е спечелило общо 29 награди "Оскар", а филмите му са донесли обща печалба от 6,5 млрд. долара.

Наскоро студиото за първи път се сблъска сериозно с критиците, които не одобриха продължението на лентата "Колите", но въпреки това филмът се радваше на изключителен успех в световния боксофис.

Водещи

Най-четени