Австралиец си спечели цял хотел на тропически остров срещу билет за $49 27.07 | 18:13

Досегашните собственици разиграли имота си на лотария, събрали 2.45 млн. долара

От iNews.bg

Австралиец стана собственик на хотел на тропически остров срещу сумата от 49 долара. Толкова е струвал билетът за томболата, организирана от предишните собственици. Първоначалната им идея била да го продадат. Един от синовете им обаче подхвърлил идеята да организират томбола и те я приели. Така в крайна сметка австралиецът Джошуа е изтеглен сред 10-те хиляди участници в лотарията и вече е собственик на имение с 16 стаи на остров Косрае в Микронезия.

Досегашните собственици – семейство Бийц, също от Австралия, решили, че искат хотелът да стане собственост на някой, който е тяхна сродна душа. Преди да изтегли печелившия билет съпругът Дъг Бийц казал, че се надява да спечели човек, който обича топлото време, запознанствата с хора от цял свят и има приключенски дух, предаде БГНЕС.

След като изтеглил печелившият номер, Дъг не успял веднага да се свърже по телефона с победителя. По-късно обаче успял и тогава се разбрало, че това е жител на австралийския щат Нов южен Уелс.

Остров Косрае се намира западно от Хавай и северно от Соломоновите острови. Има население от 6 500 души. Победителят в лотарията Джошуа скоро ще влезе във владение на хотела "Косрае Наутилус Ризорт”, който е любимо място за рибари и гмуркачи.

Дъг и Салиш Бийц построяват курорта през 1994 г. и оттогава живеят в Микронезия. Сега обаче искат да се върнат в Австралия, за да си гледат внуците. Първоначално семейството смятало просто да продаде острова, но един от синовете им дал идеята за томбола. Продадени бяха 10 000 билети по целия свят. Семейство Бийц ще получи от продажбата на билети около 2.45 млн. долара.

Водещи

Най-четени