Австралийски ресторант сервира на клиентите си с парашут (ВИДЕО) 29.04 | 18:53

Ето какви идеи се зараждат в отсъствието на електричество и интернет

От Кирил Русев

Докато ИКЕА се опитва да направи менюто си по-устойчиво, сервирайки шведски кюфтенца, в които няма месо, едно заведение в Мелбърн промотира изцяло нов начин за сервиране на храна, който не включва престой в самото място, доставка до дома или офиса, вземане за вкъщи или който и да било друг от познатите ви традиционни начини.

За да се възползвате от сандвичите на това заведение, просто трябва да застанете на маркираното с Х място на улицата и да чакате. От време на време отправяйте поглед към небето и, ако имате късмет, ще видите сандвича си да лети към вас с парашут.

Адам Грант, който е един от създателите на новата система за авиодоставки, твърди че тя е въведена в действие от август миналата година и оттогава насам чрез нея са доставени над 500 сандвича. Самата поръчка се осъществява предварително онлайн с помощта на PayPal.

Идеята възниква по време на уикенд, който Адам и неговите приятели прекарват в стара къща в провинцията в отсъствието на електричество и интернет. По неговите думи липсата на YouTube и видеоигри ги стимулира да обсъждат налудничави бизнес идеи и до сутринта те са напълно готови със своя план за вертикално сервиране на храна.

Бъдещите планове на находчивия екип предвиждат отваряне на заведение в Ню Йорк. Адам акцентира, че този бизнес е създаден изцяло за удоволствие и с ясното съзнание, че започнат ли да мислят за пари, мигновено ще си оберат... парашутите.

Водещи

Най-четени