Бг огнеборци трети в света по пожароприложен спорт 16.09 | 12:20

Пламен Писков, Михаил Костов, Георги Георгиев и Велин Иванов показаха какво е тим в най-смисления спорт на планетата

От iNews.bg

Българските лъвове Пламен Писков, Михаил Костов, Георги Георгиев и Велин Иванов показаха какво е тим в най-смисления спорт на планетата! В навечерието на Празника на българската пожарната – Пламен и Михаил от РДПБЗН – Пловдив, Георги и Велин от РДПБЗН – Стара Загора класираха България на трето място на XV Световен шампионат по пожароприложен спорт за мъже, който се проведе в град Саратов, Русия.

Националните ни, с треньор Мирослав Евтимов, биха колегите си от Словакия в драматичен полуфинала в щафетната дисциплина 4 х 100 метра с препятствия, като завършиха за 57,58 секунди – трето време в света. Така българските огнеборци заслужено заеха мястото си сред трите най-бързите пожарни команди в света! Пред тях са само отборите на Русия и Беларус, които са стожерите в този спорт.

Всички те са действащи огнеборци, а не професионални спортисти. Бронзовите медали на трети в света са техният подарък за професионалния празник към всички колеги.

"Благодарим ви за прекрасния подарък, български лъвове!" – това написаха колегите им в социалната мрежа, веднага щом стана ясна новината от Саратов, съобщава подтепето.

Водещи

Най-четени