Бърза и лесна рецепта за еклери, която ще впечатли всички 04.05 | 11:00
Еклерите са крехки френски десерти, които може да звучат като нещо, за което е нужно много време и усилия, но с тази бърза рецепта, ще можете да ги приготвите лесно и бързо у дома

Еклерите са крехки френски десерти, които може да звучат като нещо, за което е нужно много време и усилия, но с тази бърза рецепта, ще можете да ги приготвите лесно и бързо у дома.
Съставки:
- ½ чаша (120 мл) вода
- ½ чаша (120 мл) мляко
- ½ чаша (113 гр) масло
- 1 чаша (125 гр) брашно
- 4 яйца
- 1 чаена лъжичка захар
- 1/4 чаена лъжичка сол
За крема:
- 1 чаша (240 мл) прясно мляко
- 1/4 чаша (50 гр) захар
- 2 супени лъжици брашно
- 2 жълтъка
- 1 чайна лъжичка ванилов екстракт
Инструкции:
Загрейте фурната до 200 градуса. В голям тиган загрейте водата, млякото, маслото, захарта и солта на средно висока температура.
Добавете брашното и разбъркайте, докато сместа се отдели от стените на тигана. След това прехвърлете сместа в кухненски робот или голяма купа.
Добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко добавяне, докато получите гладка смес.
Използвайте две супени лъжици или чаша за мерене и правете еклери на разстояние от около 5 см един от друг върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна за около 25 минути или докато еклерите станат златисти и крехки.
За крема, разбийте жълтъците с захарта, докато сместа стане светла и пухкава. Добавете брашното и ваниловия екстракт и разбийте добре.
Загрейте млякото в малка купа на средно ниска температура и го прибавете бавно към сместа от жълтъците, като постоянно разбивате с миксер, докато получите гладка смес.
Върнете крема обратно в купата и го поставете на котлона на средна температура, като постоянно разбивате, докато започне да се затопля и да се загъсти. След това махнете от котлона и оставете да се охлади.
Когато еклерите са готови, извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят. След като са напълно охладени, използвайте нож за да прорежете еклерите на половини.
Изпълнете еклерите с крема, като поставите крема в торбичка за украса и намазнете по дължината на всяка половинка от еклера.
Сложете еклерите в хладилник за 20-30 минути, за да се охладят и да се стегнат, преди да ги сервирате.
Това е - бърза и лесна рецепта за еклери, която може да се приготви в домашни условия, без да е нужно да имате много опит в готвенето. Насладете се на тези вкусни десерти и ги споделете с приятели и семейство!
Водещи
-
Плажът на „Слънчев бряг” позеленя от водорасли
По думите му по-късно морето прибира обратно зелената трева и се изчиства само. "Няма опасност...
08.07 | 11:59
-
Христо Петров: Всеки вика „Махам се", къде се махаш – в еврозоната се махаш
По думите на Петров, "добро ще има направя, ако поне аз им спестя мащабния икономически анализ...
08.07 | 11:30
-
Шофьор блъсна и уби 80-годишен мъж във Варна
Пробите за алкохол и наркотици на водача на отрицателни.
08.07 | 11:15
-
Средният осигурителен доход в страната за май е 1882,21 лева
През април размерът на средния осигурителен доход за страната е бил в размер на 1874, 72 лева,...
08.07 | 11:00
Най-четени
-
Опасна жега: Раздават безплатна минерална вода в София
През днешния ден също бе раздавана вода, като дейностите са организирани от направление...
08.07 | 09:59
-
Пожар избухна в иглолистна гора над село Палатово
Огънят е тръгнал от плевня в края на селото и е навлязъл в гората.
08.07 | 10:14
-
Започва кампанията за кандидатстване за прием в 8 клас
От днес до 10 юли е срокът, в който седмокласниците трябва да подадат заявления за участие в...
08.07 | 10:30
-
Какви опасности крият жегите и как да се предпазим
Доктор Матева подчерта, че, когато се излиза навън шапката е задължителен аксесоар, за да се...
08.07 | 10:45