Вече сме 2014-а, но какво ни готви 2024 година? 01.01 | 19:00

Бъдещето не означава само тази година. Мислете дългосрочно

От Цанка Донкова

В първия ден на новата година вече сме приключили с равносметките и анализите и гледаме с надежда към бъдещето. Сега е времето за нови планове, идеи и мечти. Но защо да се ограничаваме само до настоящата година? Не е ли по-добре плановете ни да са малко по-дългосрочни, предвид факта колко бързо тече времето?

В този ред на мисли  за предприемачите разликата между 2013 г. и 2014 г. не е толкова решаваща. Много по-продуктивно е да се мисли за 10 години напред. Компании като Google и Facebook са в своя възход именно след около 10 години от създаването им.

Нека последваме примера и да се съсредоточим върху дългосрочните идеи. Ако изпитвате затруднение да решите кои точно да са те, ние ви предлагаме няколко неща, върху които е добре да помислите.

Не само телефоните са мобилни

През последните 5 години представите ни за компютри се промениха изцяло. Появиха се смартфони, таблети и още куп иновативни продукти, които поставиха началото на нова ера в технологиите и мобилните устройства. Това е предпоставка за още по-големи възможности за развитие в тази сфера и необходимостта от нови продукти и приложения.

Роботика

Съществуват редица концепции, които правят роботиката просперираща сфера. Безпилотните самолети например вече не служат само на нуждите на военните. Те се използват и за проучването на опасни и бедствени райони. Съществуват машини, които помагат на земеделците при отглеждането на растения и животни. Коли на автопилот поставят нова ера в шофирането. Като цяло, революцията в роботиката започва да поражда редица възможности. Възползвайте се от тях.

Още идеи, върху които да разсъждавате може да намерите в Econ.bg.

 

Водещи

Най-четени