Вижте най-лесните рецепти за кисели краставички 18.08 | 14:18

Зимата иде и ние трябва да сме подготвени

От Лазар Тодоров

Кой ли не обича вкусните манджи на баба? И едва ли има нещо по-лошо от това след дълги часове, прекарани във фитнес залата, да отидем на гости на възрастните си роднини. Където те ще ни нагостят с безкрайно много вкусотии, които ще запълнят душата ни с наслада.

И в купа с всичките лакомства - различни печени меса, мазнички супи, баници и безброй други чудеса на българската кухня, разбира се, не може да не присъстват и традиционните зарзавати. 

За тези вкусни удоволствия всяка година, когато стане есен, бабите ни грижливо започват да трупат в мазетата буркани с най-различни - туршийки, кисели краставички и всякакъв вид зимнина.

Всеки, който е помагал като малко дете на възрастните си роднини, знае, че това никак не е лека задача. Защото има много видове рецепти как се приготвят те. Едва ли във всеки край на прекрасната ни китна страна има по един начин на приготвяне на буркани.

От толкова вкусната царска туршия, до киселите краставички, които тайничко си похапваме вечер пред хладилника. И това да приготвяш тази консервирана наслада никак не е лесна задача. И повечето ни роднини с годините започват да се изморяват и да им става все по-трудни, и по-трудно да приготвят храната. Затова понякога няма да е лошо да ги отменим в приготвянето им.

Но в днешния забързан и технологичен живот много малко хора знаят как да слагат зарзават за зимата. Ако искате да научите някоя и друга полезна рецепта за толкова вкусните български храни в буркани, които чудесно си пасват с една греяна ракийка, тогава прочетете kulinar.bg.

Водещи

Най-четени