В никакъв случай не трябва да люпите семки вкъщи! 25.09 | 17:30

можете да си навлечете куп неприятности, твърдят поверията

От iNews

Не всеки вярва в поличби, но пък всеки ги знае или е чувал за тях. Дали ще се съобрази с тях, или ще ги игнорира, е въпрос на личен избор. Неоспорим факт е обаче, че звучат интересно. Чували ли сте, че яденето на семки вкъщи например носи лош късмет и може да доведе до опасни последствия?

Люпенето на семки пред телевизора, удобно разположени на дивана, е любимо занимание на почти всеки човек. И на пръв поглед е съвсем безобидно, но фолклорът е на друго мнение.

За семките има много поверия и интересното е, че са все различни. Знаете ли, че в миналото семената са били символ на просперитет? Но да се върнем към поверията:

Ако неволно разпръснете семките по пода, това означава, че ви очакват положителни промени във финансово отношение. Според вярванията броят на разпръснатите семки отговаря на броя на монетите, които ще постъпят в дома ви.

Положението обаче съвсем не е същото, ако разпръснете люспите на семките. В случай, че разсипете само останалите люспи на семките, то тогава ви очакват дребни неприятности. За да противодействате на това, трябва да ги съберете по най-бързия начин с лъжичка и да ги изхвърлите.

Играта загрубява, ако видите разсипани люспи на прага на дома ви. Това е сигурен знак, че някой се опитва да ви направи черна магия, да предизвика кавги и финансови трудности в семейството ви. За да неутрализирате магията, просто не пипайте разсипаните люспи с ръце. Съберете ги с помощта на лист хартия и ги изнесете от къщата. След това разлейте на прага си светена вода.

В никакъв случай не трябва да люпите семки вкъщи

Няма нищо мистично и изненадващо в това, че ако люпите семки, вероятността да нацапате дивана, пода или масата, е огромна. И съгласете се, доста е неприятно и досадно да чистите следи от семки, затова може да се каже, че да избягвате люпенето вкъщи е практично.

Ако погледнем на въпроса по-езотерично обаче, яденето на семки у дома, означава финансови затруднения и е на бедност. Особено ако го правите в неделя. Смята се, че ако люпите семки вкъщи точно в този ден от седмицата, обричате дома и семейството си на бедност за продължителен период от време.

Имате вратичка - поверието важи само за затворени пространства, така че нищо не може да ви спре да си люпите семки на балкона или през прозореца.

Ритуал за късмет със семки

Ако искате да привлечете късмета в дома си, можете да вземете семена и умишлено да ги разпръснете по малко във всяка стая. Това трябва да стане преди залез слънце. Още на разсъмване всички семена трябва да бъдат събрани и изсипани в една кана. Поставете го на видно място, пише Woman.bg.

Водещи

Най-четени