Гигинският манастир със собствена марка колбаси 27.04 | 19:48
Досега манастирът произвеждаше само млечни продукти - биволско кисело мляко и сирене

Собствена марка колбаси от биволско месо подготвя Гигинският манастир "Св. Св. Безсребреници Козма и Дамян", съобщиха от Светата обител за БТА.
Първите салами и луканки ще бъдат показани на 2 май по време на предстоящия екопанаир край Светата
обител. Тогава манастирски братства от страната, Сърбия и Атон ще покажат своя екопродукция.
Досега Гигинският манастир произвеждаше само млечни продукти - биволско кисело мляко и сирене. Освен сушени колбаси, Светата обител ще произвежда и сурови, както и два вида кайма.
От тази година в полето до манастира се сади и жито за стадото биволи, което е сред най-големите у нас. Монасите продават и собствена марка манастирско вино.
Водещи
-
Костадин Костадинов: Толкова е жалко и унизително, че няма накъде повече
Председателят на "Възраждане" направи паралел между сегашното медийно отразяване
24.04 | 10:30
-
На 87 години почина легендарната журналистка на БНТ Даниела Кънева
През 2020 г. президентът Румен Радев я удостои с Почетния знак на държавния глава за нейния...
24.04 | 10:00
-
Затварят магистрала „Хемус”
Затварянето е наложено заради ремонтни дейности при 31-ви километър на магистралата
24.04 | 09:45
-
До 500 лева глоба грози закъснелите с данъчните декларации
Сериозни санкции за закъснение
24.04 | 09:30
Най-четени
-
Денят на "синовете на гърма" – какво знаем за Светли четвъртък
Народни обичаи и вярвания
24.04 | 09:15
-
Второ земетресение на Балканите е регистрирано през днешния ден
Трусът е с магнитуд 5.0 по скалата на Рихтер.
23.04 | 15:15