Гигинският манастир със собствена марка колбаси 27.04 | 19:48
Досега манастирът произвеждаше само млечни продукти - биволско кисело мляко и сирене

Собствена марка колбаси от биволско месо подготвя Гигинският манастир "Св. Св. Безсребреници Козма и Дамян", съобщиха от Светата обител за БТА.
Първите салами и луканки ще бъдат показани на 2 май по време на предстоящия екопанаир край Светата
обител. Тогава манастирски братства от страната, Сърбия и Атон ще покажат своя екопродукция.
Досега Гигинският манастир произвеждаше само млечни продукти - биволско кисело мляко и сирене. Освен сушени колбаси, Светата обител ще произвежда и сурови, както и два вида кайма.
От тази година в полето до манастира се сади и жито за стадото биволи, което е сред най-големите у нас. Монасите продават и собствена марка манастирско вино.
Водещи
-
Костадинов: Когато "Възраждане" получи властта, ще извади България от еврозоната
Протестите ни ще продължат и след 8-и юли, увери той
06.07 | 18:00
-
Далай Лама навърши 90 години
Хиляди последователи отбелязаха юбилея на духовния водач в подножието на Хималаите
06.07 | 17:40
Най-четени
-
Напусналият ПП Димитър Шалъфов описа поетапно корупциония скандал
Преди дни общинският съветник заедно с още трима свои колеги обвиниха партията в корупционни...
06.07 | 10:00
-
Рая Назарян: Опозицията се превърна във фабрика за неуспешни вотове
Това правителство преследва много упорито всички заложени цели, заяви тя
06.07 | 13:20
-
Трима загинали, след като кола се заби в заведение в Разград
Автомобилът е управляван от 19-годишен младеж
06.07 | 11:40